Daten voor ouderen (4) : “Kies je profielfoto”

Daten voor ouderen (4) : “Kies je profielfoto”

Al enige tijd bezin ik mij op het aanbieden van een schriftelijke cursus aan datende dames: “Hoe maak ik een fatsoenlijke profielfoto?’ En vaak kan ik het niet laten. Ik reageer dan op een profiel, niet uit interesse om betreffende dame te ontmoeten, maar met het geven van ongevraagd advies over hoe je jezelf beslist niet moet laten fotograferen. Dat kan leiden tot uiteenlopende reacties, waarvan sommige de toon hebben:”Eikel, waar bemoei jij je mee”. Begrijpt u dat nou?  Ik wil immers alleen maar helpen.

Glas wijn

Zo reageerde ik op een bestlist aardig profiel, van een dame die op de foto recht tegen het zonlicht in kijkt met de ogen stijf dichtgeknepen en een vertrokken mond.  Op een volgende foto draagt ze een mega grote zonnebril die haar halve gezicht bedekt. Dat behoeft dan enige correctie.                                                                             Ook wil ik dames, die graag etaleren volop in het leven te staan, adviseren een ander plaatje te kiezen dan achter de keurig gedekte tafel op een zonnig terras met een enorm glas witte wijn in de hand en een blik van “Zie mij eens genieten van het leven”. Dat is zo cliché dat ik alle dames zou willen adviseren zich niet meer met glazen drank te laten portretteren. Daarentegen heb ik nog nooit een foto gezien van een dame met een sigaret in de mond en een schalks dichtgeknepen oog, hetgeen ik persoonlijk als fervente roker een groot gemis vind.

Chips

Ook zijn er dames die niet willen dat er iemand op hun profiel gaat reageren. Onder druk van de kinderen, die zien dat ma aan het verpieteren is, hebben zij zich laten overhalen om zich bij een site voor te hoog opgeleiden in te schrijven.  Zij laten zich onbeschaamd kieken terwijl ze nonchalant onderuitgezakt met een enorme buik op een bank hangen terwijl ze zich tegoed doen aan een grote zak chips. Dergelijke dames worden door mij in de regel niet gecorrigeerd. Er zijn grenzen! En dan is er de hardnekkige categorie dames die zwaar gedateerde foto’s op hun profiel plaatst.. En verbaasd zijn dat iedere date uitloopt op een enorm echec. Hen wil ik wel eens een leuke reactie sturen met een foto van mijzelf op twintigjarige leeftijd.

 Goede foto’s

Staan er dan helemaal geen goede foto’s op die sites, zult u zich wellicht afvragen?  Zeker wel !

Bij tijd en wijle kom je profielen tegen die een filmster niet zouden misstaan. Die dames hebben het zwaar, omdat hun mailbox bezwijkt onder de hijgerige reacties van honderden mannen. Ik schrijf ze dan wel om te zeggen dat ik  met hen te doen heb en louter reageer omdat ik het niet netjes vind  om niet te reageren. Immers dat zou positieve discriminatie betekenen en daar ben ik fel op tegen! In de regel wordt dat gewaardeerd. Zo heb ik aan dat daten een complete dagtaak en lever zo mijn bijdrage aan het vrijwilligerswerk ter verheffing van de mensheid in het algemeen en die van de ouderen in het bijzonder.

Dankbaar werk

Het is heel dankbaar werk. Voorheen schreef ik wekelijks columns over zware onderwerpen als falend overheidsbeleid en de moeizame introductie van de transitie rond zorg+welzijn. Geen hond die deze las. Nu ontwikkel ik mij snel tot een bevlogen ouderencoach, een warme adviseur in liefde en samenzijn. En ga zo op in deze verantwoordelijke taak, dat ik zelf aan daten niet meer toekom!

Reacties

Reacties