Daten voor ouderen (5): tips voor de heren

Daten voor ouderen (5): tips voor de heren

 

Lijkt  het daten voor de heren op leeftijd een beproeving, ook de dames hebben de nodige hobbels te overwinnen in hun zoektocht naar een jeugdige, sportieve, oudere vent.                                             Daarbij weten ze intuïtief dat het zelden fair play is. Immers de gemiddelde oudere heer droomt van een lekker jong ding aan zijn zijde, om al zijn vrienden in de kroeg even sprakeloos te maken. Bij gebrek aan succes echter, gaat hij successievelijk in zijn zoektocht de leeftijdsgrens in de hoogte bijstellen, al gaat dat bepaald niet van harte.

 Harley Davidson

Wie een riant pensioen en een tweede huis op de Antillen in de aanbieding heeft, kan nog wel eens succes hebben bij de jeugd, maar de gemiddelde sloeber zal zich toch moeten neerleggen bij het daten met leeftijdsgenoten. Nu date ik niet met heren, dus alle informatie heb ik uit de tweede hand, die soms meer op een gebalde damesvuist lijkt. Ze worden gek van die kerels, die zich bij voorkeur profileren als door de wol geverfde wereldburgers, die onverschrokken achter het stuur van hun open oldtimer de lens in turen. En foto’s van kalende heren in korte broek op een Harley Davidson worden snel weggezet in de categorie : “Nooit volwassen geworden”. Ook wensen dames op leeftijd geen mannen te ontmoeten die nog steeds op zoek zijn naar hun moeder, een enkele Floris Nightingale daargelaten.

Verlaten heren

Ik adviseer heren, die net verlaten zijn door hun vrouw geen foto’s te plaatsen waarop ze somber op een versleten leren bank voor zich uit zitten te staren met iets van “Help” in hun ogen en een ingelijst geborduurd landschapje van wijlen hun schoonmoeder achter zich op de muur. Met die treurigheid valt echt geen dame te scoren.

Ga ook vooral niet op de gevoelige plaat in de rol van koesterende oppasopa met een baby op schoot. Dames, die de hemel prijzen dat hun kinderen eindelijk het huis uit zijn, zitten niet meer te wachten op de geur van poepluiers en het ‘gezellig’ samen in de stromende regen wachten tot de basisschool uitgaat.

Doelgroep

Maar voor alles geldt: leer eerst uw doelgroep kennen.

Zo is de categorie dames 55+ die er niet over peinst nog een keer te gaan samenhokken snel groeiende. Vooral dames die niet onbemiddeld zijn achtergelaten door wijlen hun echtgenoot, die voorzien zijn van een brede bladiebla vriendinnenkring, aan yoga en mindfulness doen, en minimaal vier cultuurreizen per jaar maken, zitten bepaald niet te wachten op een gozer waarvoor ze elke dag moeten zorgen. Dat past niet in hun bucked list. Hoogstens zoeken ze beschaafd herengezelschap dat een keer per week aanschuift om een portje te drinken, te luisteren naar alle roddels uit het vrouwencircuit en wat te rollenbollen voor de open haard. Zij weten uit ervaring dat het testosteronniveau van de heren ook niet tot veel meer in staat is.

En heren, als een date binnen enkele minuten duidelijk maak dat een ‘click’ er gewoon niet in zit, druip dan niet teleurgesteld af, maak gebruik van de situatie om de dames uit te vragen over hun dating avonturen. De vlotte types zijn daar gaarne toe bereid, mede omdat ze weten dat het toch maar een eenmalige afspraak betreft. Gedraag u dan als een discrete biechtvader.

Goois matras

Zo heb ik ooit een kostelijke middag beleefd met een dame die alle in en outs kende van het Gooise matras en daar prachtige cabaretnummers van wist te maken. Zelden heb ik zo gelachen over alle malle fratsen die mijn leeftijdsgenoten uithalen om incidenteel te kunnen scoren. Als gezworen kameraden in de liefde namen we afscheid.

Het was toen dat ik besefte dat een mislukte date niet bestaat, maar een onuitputtelijke bron is voor verhalen. Maar aarzel de meest absurde ontmoetingen met u te delen, met uitzondering dan van die psychoanalytica die mij op de hei finaal doorzaagde en de journaliste die ik in een bos uit het oog verloor. Het moet niet gekker worden.

 

Reacties

Reacties