The long and winding road (3 ): Spirituele genezers

The long and winding road (3 ): Spirituele genezers

Al lang voordat Wolters Keers mij wees op de snelweg naar het Inzicht wie ik Ben, en dat zonder ‘ik’, had ik al de nodige verkenningen ge-daan in tal van de zijstraten.

Helderziende dame

Te beginnen met een helderziende dame op leeftijd, die mijn toenmalige vriendin op het hart drukte dat ze moest beseffen hoeveel ik om haar gaf. Dat soort paranormale mensen kan ik niet genoeg tegenkomen. Gesterkt door deze ervaring belandde ik een paar jaar later bij een ander medium in het oosten van het land. Ik deed moedige pogingen een uitkering te verlaten, maar de breuk in mijn CV werkte bepaald niet mee in het vinden van werk.

Geen nood, de dame voorzag dat ik door een ex-collega, die een succesvol onderzoeksbureau leidde,  als herintreder gevraagd zou. En zo geschiedde…uiteindelijk.

Betreffende dame werd bij tijd en wijle discreet geconsulteerd door een Twentse rechercheur die zich bezighield hield met vermissingszaken. Mijn wat sceptische reactie werd beantwoord met het tonen van haar plakboek, waarin meerdere dankbetuigingen van de politie voorkwamen. De schaduwzijde van dit verhaal was dat bij bekende ontvoering- en vermissingszaken de politie een dagtaak heeft aan het verwerken van de tips van al die zich helderziend noemende fantasten. Met een doorgaans teleurstellend resultaat. Deze dame echter maakte naar eigen zeggen dankbaar gebruik van het betrouwbare speurwerk van haar overleden echtgenoot, die aan gene zijde volop meewerkte om haar nering ook economisch succesvol te maken. Sommige mensen krijgen nooit rust!

Beste van de wereld

Daarna kwam ‘Mijnheer van de W. ‘ een paragnost uit Nijmegen, waar hele volksstammen de deur platliepen. Van de W. was bepaald niet bescheiden, toen hij mij na het eerste consult meedeelde dat er slechts twee mensen op aarde waren die konden wat hij kon. Dat was hijzelf en een dame in Siberië. Ik had toen direct het pand uit moeten hollen. Daarbij was Meneer, achteraf bezien,  niet veel meer dan een matig magnetiseur, iemand die met wat ‘strijkwerk’ tijdelijk pijntjes weghaalt, die zich vervolgens de volgende dag weer aandienen.

Gouden bergen

Maar omdat van der W. gouden bergen in het vooruitzicht stelde, mits je met enige regelmaat bij hem een consult kwam halen, ben ik nog enkele malen naar Nijmegen gereisd.

En iedere keer werd ‘de lekkende energie bij mij hersteld en vastgezet’.  Dan zou ik me drie dagen wat ‘slapjes’ voelen om vervolgens in mijn kracht te komen. Door mij iedere dag op een vast moment enkele minuten op hem af te stemmen, zou ik op afstand behandeld worden om een duurzaam resultaat te bereiken. Die 5 minuten heb ik er nog lang ingehouden, omdat ik dan steevast in slaap viel, hetgeen mijn energiebalans beslist ten goede is gekomen. Veel schade heeft de man bij mij niet aangericht, het is eerder zo dan zijn vrouwelijke clientèle geleden heeft onder de dubieuze afhankelijkheid die dit immense ego wist af te dwingen. Een ego, dat zover ik weet uiteindelijk aan drank en eenzaamheid ten onder is gegaan.

Vloekendokter

Niet in dit rijtje thuishorend, maar zeer vermeldenswaard is de sjamaan Olof Smit, ook wel bekend als de ‘vloekendokter’, omdat hij oude religieuze vervloekingen die generatie op generatie worden doorgegeven succesvol elimineert. Nu heb ik weinig met westerse sjamanen op die als een soort neokoloniale hobby de eeuwenoude rituelen van natuurvolkeren inpikken om vervolgens met hun lul in het bos op  indianentrommels te gaan slaan onder uitstoten van weirde klanken om de bosgoden aan te roepen.

Olof is van een andere orde. Hij had zich decennia lang nederig laten onderrichten door wijze zwarte sjamanen in de oerwouden van Suriname. En wist mij in enkele minuten meer over mijzelf, mijn ouders, en kinderen te vertellen dan ik voor mogelijk hield. Hij heeft zijn levensverhaal beschreven in het boek ‘Vader aarde’, en geeft,  inmiddels op leeftijd,  incidenteel  workshops in Amsterdam ( http://frontierworld.nl/events/ )

 

 

Reacties

Reacties