Kunstkasten

Kunstkasten

Op mijn kunstwebsite: www.daanvosskuhler.nl. staan recent gemaakte kunstkasten in diverse vormen en kleuren.

Werkte ik aanvankelijk vooral met gebruikt zink, sinds 2017 is daar sloophout bijgekomen. Nadat het is gedroogd en geschuurd, wordt het van een kleur voorzien en opgeschuurd om een sprekend effect te krijgen. Dan kan het ambachtelijke timmerwerk beginnen. Naast hout staat creatief (her)gebruik van materialen zoals zink en lood en vindsels uit de natuur hoog in het vaandel.  Ook worden foto’s op canvas van verweerde deuren en luiken in Frankrijk en Spanje gebruikt. Mijn lange ervaring met het zelf bereiden van verf en vernissen komt goed van pas. Recent restaureer ik ‘mishandelde’ (nacht)kastjes uit Frankrijk en uit de kringloop om ze vervolgens artistiek te upcyclen (zie foto) . Iedere kast wordt gesigneerd met een monogram op een metalen plaatje. Desgewenst wordt een beschrijving over werkwijze en (her)gebruikte materialen toegevoegd.

daanvosskuhler.nl

Interesse? Mail naar: vosskuhler@gmail.com

Reacties

Reacties